trainen
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

1e Plaats bij de Slingetrail in Winterswijk in het kader van mijn wintertraining

08-11-2015

Na mijn laatste ultrarun van 2015, de Endurance Trail 101 km in Millau, begon voor mij het winterseizoen. Ik had met Johan Verwoert afgesproken dat ik mijn trainingskilometers wat omlaag zou brengen om mijn lichaam rust te geven en daarnaast ook aan mijn snelheid te gaan werken.

Tijdens de wekelijkse baantraining zou ik meer gepushed worden om het tempo op te voeren en ik zou een aantal korte (tenminste voor een ultraloper) crossen gaan doen. Voor een ultraloper is een constant tempo, waarin je zo min mogelijk slijt, zijn comfort zone. Als je dan geprikkeld wordt om je toerenteller een paar keer in het rood te laten komen, voelt dat ongemakkelijk. Maar wel noodzakelijk om mijn topsnelheid te verhogen.

Op 8 november heb ik meegedaan aan de Slingetrail in Winterswijk, de 19,5 km. Een prachtig parcours met twee water doorwadingen en een leuk stuk heuvel op en af bij een, volgens mij, voormalige vuilnisbelt. Al vroeg in de race kwamen we met vier man voorop. De leiding wisselde regelmatig, ook door een aantal keren een lintje te missen. Na 15 km voelde ik dat mijn benen minder geleden hadden van de klimmetjes en het koude water dan bij de medekoplopers. Het was geen kwestie van versnellen, bij de anderen zakte het tempo wat. Na 1 uur en 25 minuten kwam ik als winnaar over de streep! Na mijn Nationaal kampioenschap 24 uur de 2e overwinning van het seizoen!

De tweede cross was afgelopen week, het Open Militair Kampioenschap estafette cross over 6,4 km per deelnemer. Dit leek met toch wel erg kort voor een ultraloper! Het was een vlak parcours van twee ronden, bestaand uit papperig zand en modder. Aangezien ik slotloper was bij mij team kon ik diverse “specialisten” voor mij aan het werk zien. Bijna allemaal gingen ze stuk in de 2e ronde. Ik koos voor een behoudende start en kwam, zoals het een goed ultraloper betaamt, met een snellere 2e ronde, na 25.06 min. over de streep. Hiermee pakte mijn team de 2e plaats en was ik in mijn categorie de 3e snelste. In korte tijd een tweede bevestiging van mijn beter wordende topsnelheid!

Nu wacht er weer een nieuwe fase in dit winterseizoen, een praktische voorbereiding op de eerste ultratrail van 2016. Dit wordt de Trans Gran Canaria. Samen met Veronica vertrek ik komende week voor een combinatie van vakantie en trainingskamp. Een heerlijk vooruitzicht om weer in de bergen te lopen! Niets ten nadele van de zandafgraving Kwintelooyen, hoor!


 schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.