lavaredo
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

Arjan van Binsbergen in de top-100 van de wereldranglijst!

19-07-2017

De eerste wedstrijd van dit seizoen was in januari: de Trans Gran Canaria. (124km, 7985m stijgende meters.) Plaats 121 in 19:53:04u. In juni de tweede: The North Face Lavaredo in de Dolomieten rond Cortina d’Ampezzo in Italie. Bij temperaturen van boven de 30 graden en over bergen van 2300m hoog. Hier ging het over 120,8km met 5800 stijgende meters. Arjan kwam, ondanks een kuitblessure als 130e over de streep in 18:44:09u.  Er gingen 1787 lopers van start, slechts 1066 lopers haalden de finish.

Nadat de eerste punten, gescoord tijdens wereldbekerwedstrijden voor de Ultra Trail World Tour, zijn geteld blijkt dat deze Tielse Ultra Trail Hardloper inmiddels op plaats 85 van de wereldranglijst staat.

Arjan van Binsbergen, Tielenaar van geboorte, doet het dit jaar weer heel goed in het Ultra Trail World Tour circuit. Een parcours strekt zich altijd uit over meer dan 100km en voert door bergachtig gebied, soms tot 2600m hoogte. Er worden dan 5.000 tot 11.000 stijgende meters beklommen. Slechts 8% van het parcours mag verhard zijn. Wereldwijd zijn er ca. 1 miljoen beoefenaars van deze sport.

Begrijpelijk dat training een voorname plaats in het leven van Arjan inneemt. Zes maal in de week is hij te vinden in de omgeving van Tiel voor zijn looptraining. Ook maakt hij ruim gebruik van de faciliteiten van zijn hoofdsponsor “B-Cat High Altitude”. Vijf keer per week traint hij in de hoogtekamer, meestal ingesteld op een zuurstofgehalte zoals die boven 3200m voorkomt. Gemiddeld 1 keer per maand loopt Arjan een trainingsweekend in de Eifel. Zo ook 13 augustus. Als training loopt hij dan de Monschau Ultra Marathon over 56km.

Met een gemiddelde training van 100km per week bereid hij zich zo voor op de U.T.M.B., de Ultra Trail Mont Blanc. Een Ultra Trail van 171,3km met 10.060 stijgende meters. De U.T.M.B. is het kroonjuweel van de Ultra Trail World Tour. Er staan 2300 lopers uit de hele wereld aan de start. Allemaal toppers, die zich het jaar ervoor hebben moeten kwalificeren voor plaatsing. Met start en finish in Chamonix in de Franse Alpen zou je het een rondje om de Mont Blanc kunnen noemen, maar dan wel vanuit Frankrijk, via Italië en Zwitserland terug naar Frankrijk met daarin 8 toppen boven de 2000m.

Last, but not least staat op 19 oktober Le Grand Raid op de agenda. De wedstrijd die wel “La Diagonale des Fous” (de oversteek voor gekken) wordt genoemd, voert van noord naar zuid over het Franse eiland Rëunion en duurt 3 dagen. 183,9Km door tropisch oerwoud bij hoge temperaturen, met 10.950 stijgende meters. Gelukkig is Arjan als ex-militair goed aan hoge temperaturen gewend.

Begrijpelijk dat Arjan niet zonder een goed team kan. Zo wordt hij bij de training begeleid door fysiotherapeute Roeline van Kleef (Bleekveld, Tiel en looptrainer Johan Verwoert (Astylos, Tiel. Zijn benen worden optimaal gehouden door Pedicuresalon Henny Brouwer in Tiel en sportmasseuse Wendy (Wendy′s Training Center, Beesd).schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.