millau
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

Ultralopen lijkt een eenzame sport, maar de loper kan het zeker niet alleen. Wie ondersteunen Arjan in zijn sport?

In dit artikel wil ik graag alle begeleiders rond mij op de voorgrond zetten. Het is een bedankje naar hen, maar ook om een aardige indruk te krijgen in de begeleiding van een topsporter.

Allereerst is er de trainer, Johan Verwoert. Ik heb hem reeds een aantal malen op mijn website genoemd, maar ik wil toch nog even benadrukken dat een deskundige looptrainer onmisbaar is. Alle trainingsschema’s komen van zijn hand. Tactisch heeft hij mij veel geleerd, ook dat dit aspect bij veel lopers een ondergeschoven kindje is. Tevens is het menselijke aspect erg belangrijk. Het motiveren en luisteren naar elkaars inbreng zijn essentieel voor een goede trainer-sporter relatie.

Dan is er mijn manager, Harry Houtzager. Tijdens mijn eerste wedstrijd, de Ecotrail de Paris 2014 was hij er al bij als verzorger met een enorme tas aan kleding en voeding. Mijn ervaring was toen nog “nul” en had dus voor de zekerheid veel te veel spullen meegegeven! Ondertussen weten we beiden beter! Met zijn geduld en drive om allerlei randzaken voor mij te organiseren, wordt mijn leven als loper een stuk makkelijker.

Zo had Harry de organisatie van de sponsorloop voor het Ronald McDonald huis te Utrecht stevig in handen en heeft hij de afgelopen periode, met tips en adviezen van Taruna Ugahary, hard gewerkt aan mijn website en de twitter en facebookaccounts. Dit alles heeft een prachtig resultaat opgeleverd!

Tijdens de wedstrijden heb ik altijd begeleiders bij me. Op de verzorgingspunten staan ze met schone kleding, aanvulling op de voedselvoorraad voor in het rugzakje, maar ook een kort gesprekje. Dit laatste lijkt erg onbeduidend, maar ik vind het heerlijk om even over koetjes en kalfjes te praten en zo even uit m’n wedstrijdbubbel te komen. Dit verfrist mijn geest! Afgelopen wedstrijden zijn Veronica van Tussenbroek, Arie van Binsbergen, Marjan Hommersom, Marian Cornelussen en ook Harry Houtzager mee geweest om mij onderweg van steun te voorzien.

Vanuit mijn werk krijg ik uitstekende medewerking om mijn trainings- en wedstrijdschema in te passen in de werkroosters. Aangepaste werktijden en verlofperiodes rond de wedstrijden zijn altijd bespreekbaar. Gelukkig staat fysieke gezondheid bij Defensie hoog in het vaandel! Daarnaast worden mijn wedstrijden altijd gevolgd door mijn collega’s via de “live trackers” en krijg ik support via facebook.

Op medisch gebied maak ik gebruik van een vaste fysiotherapeut en een pedicure die mijn benen en voeten sportgereed houden. Het zal je niet verbazen dat mijn lijf af en toe flink te lijden heeft onder mijn sportprestaties.

Dan zijn er nog de vaste volgers die via een familie-en-vrienden-groeps-app de voorbereidingen en wedstrijden volgen en me aanmoedigen. Ook komen er regelmatig toeschouwers om me bij de finish nog een laatste aanmoediging mee te geven en me na afloop te feliciteren. Dit geeft altijd weer een warm gevoel!

Tot slot, en enorm belangrijk, is mijn vrouw Veronica. Haar mentale ondersteuning en aanmoediging is erg belangrijk voor me, maar zeker haar acceptatie van de dagelijkse trainingsuren die ik maak zijn onmisbaar!!


 schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.