steenbergen
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

1e en dus Nationaal Kampioen bij de 24 uur Ultraloop van Steenbergen

09-05-2015

Op 9 en 10 mei 2015 neem ik deel aan de 24 uur van Steenbergen. Collega ultraloper Jeroen Moser vertelde mij over deze wedstrijd tijdens de Marathon Trail Lago di Como het jaar daarvoor. Het leek mij de ideale voorbereiding op de lange zomer trails, de Montagn’hard 107 en de UTMB. Gewoon wat extra hardheid opdoen.

Mijn trainer Johan Verwoert waarschuwde mij voor een te snelle start. In een heuvel of bergtrail bepaald het parcours je tempo, op een vlakke ultra moet je dat zelf doen. Zijn voorspelling dat dit lastig zou zijn voor mij, kwam uit. In mijn onervarenheid ging ik veel te hard van start.

Na een aantal uren op kop te hebben gelopen werden de benen zwaarder. Het tempo zakte en ik had vaker een wandelstuk nodig om te herstellen. Ondanks dat ik in de wedstrijd terugviel tot de 3e plaats, kon ik in het Nationaal Kampioenschap wel de eerste plaats vasthouden. Het was bijten de laatste ronden, maar aangemoedigd door een supportersschare, die in de loop van de zondag flink gegroeid was omdat men op internet las dat ik op de eerste plek in het NK liep, wist ik vol te houden.

Na 23,5 uur waren de benen op, maar wist ik ook dat ik niet meer ingehaald kon worden. Zeer tevreden mocht ik het podium beklimmen en naar het Wilhelmus luisteren. Een prachtig moment! De benen moeten wel herstellen, maar de basis voor het Alpen seizoen is prima. Wat een fantastische opsteker.


 schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.