mac
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

Arjan steunt het Ronald McDonald huis in Utrecht rennend van Maastricht naar Utrecht

23-12-2015

Een Ultra-loop evenement voor een goed doel. Op weg naar Kerstavond ga ik 180 km hardlopen, begeleid door de 240 Dienstencompagnie uit Garderen.

Diegene die het meeste voordeel heeft van mijn vele trainingskilometers ben ik meestal zelf. Hierdoor kan ik meedoen aan mooie wedstrijden door heel Europa. Ik wil de enthousiaste medewerkers van het Ronald McDonald huis in Utrecht een hart onder de riem steken door via een sponsorloop geld bijeen te brengen.

Ik start op 23 december in Maastricht om de avond erop, na 180 km gerend te hebben, het Kerstavond diner in het Ronald McDonald huis Utrecht extra glans te geven door het bij elkaar gelopen geld te overhandigen.

Het Kerstdiner wordt daar al jaren lang bereid door mijn collega´s van de 240 Dienstencompagnie. Zij zullen mij ook begeleiden tijdens mijn tocht.

U kunt ook een steentje bijdragen, door mijn actie te sponsoren en daarmee het Ronald McDonald huis.
Bijvoorbeeld door per kilometer een klein bedrag. Zo wordt:

  • 10 eurocent per kilometer € 18,00
  • 20 eurocent per kilometer € 36,00
  • en 50 eurocent per kilometer € 90,00
maar meer mag natuurlijk ook.
Bij voorbaat hartelijk bedankt.De Ronald McDonald sponsorloop van Maastricht naar Utrecht op Kerstavond

29-12-2015

Het jaar op Kerstavond afsluiten met een lange afstandsloop voor het goede doel. Kan het mooier? Eerst 24 uur met je hobby bezig zijn en dan een goede daad verrichten. Prachtig!

Het was begin oktober toen ik aan mijn collega’s voorstelde om via een sponsorloop geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis in Utrecht. Ik zou de afstand lopen, zij mij begeleiden met een busje en fietsers. Via deze sportieve inspanning wilden we aandacht vragen voor het goede doel.

Vanuit hardloopperspectief was het ook een prima duurtraining. Mijn laatste lange wedstrijd dateerde alweer van 23 oktober en de volgende is pas op 4 maart. In de tussentijd ben ik wel flink aan het werk om via aangepaste trainingsvormen en kortere wedstrijden mijn basissnelheid te verhogen. Ondanks dat dit prima gaat heb ik dan toch de gedachte: “heb ik momenteel nog wel een grote afstand in de benen? Of heb ik hier nu op ingeboet?”.

Ondanks dat deze afstand, in tegenstelling tot mijn ultra trails, geheel over vlak traject ging, was het toch een prima graadmeter om deze vraag te beantwoorden. En het antwoord was goed! De bruto looptijd, dus met wachttijden bij de 3 veerponten, pauzes voor radio interviews met lokale omroepen en overige pauzes, was 19 uur en 40 minuten. Netto deed ik over de 180 km slechts 16 uur en 19 minuten.

De hele loop voelden mijn benen goed. Alleen na de drie oversteken met veerpontjes werden de benen zwaar. Zo zie je maar dat je tijdens pauzes meer kunt slijten dan gedurende het lopen!

Het was een prachtige heldere nacht om te lopen, begeleid door een bijna volle maan en heldere sterrenhemel, tikten de kilometers onder m’n voeten door. Via een stukje België, Nederweert, Helmond naar het Noorden om bij ontwakend daglicht mijn thuisplaats Tiel binnen te komen. Tijdens de oversteek met de veerdienst Wamel-Tiel was het Waalfront nog in donker gehuld, maar prachtig zichtbaar met zijn vele lichtjes. De stad waar ik mijn hele leven al met veel plezier woon, zo mooi ontwakend te zien, gaf een enorme boost.

Daarna door de binnenstad naar het terrein van AV Astylos, waar familie, vrienden, collega’s op me wachtten. Tevens een filmploeg van TV Gelderland die een hele leuke reportage maakte tijdens de verzorging. Via bekend trainingsterrein verder naar het Noorden, begeleid door teamgenoten van Astylos. Gezellig!!

Aangezien ik veel te vroeg in Utrecht was, besloten we te wachten in Bunnik totdat het Kerstavond diner in het Ronald McDonaldhuis Utrecht zou starten. De uurtjes doorgebracht met een hazenslaapje in de auto en het eten van twee stukken heerlijke warme appeltaart met slagroom in het Wapen van Bunnik!

De aankomst in Utrecht was heel mooi. Enthousiast applaus van vrijwilligers van het RMD Kinderfonds, collega’s en natuurlijk familie. Onder hen Harry Houtzager als organisator van dit evenement, en natuurlijk mijn vrouw Veronica. Dezelfde euforie gevoelens als bij een goede finish van een wedstrijd, maken zich meester van me!!

Het overhandigen van de cheque en het voortreffelijke Kerstdiner in het huis, maakten deze bijzondere Kerst compleet! Hier zullen we nog vele Kerstfeesten over napraten!schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.