annecy
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

De tweede Ecotrail de Paris in 2015 over 80 km met 1500 stijgende meters

21-03-2015

Ik heb de tussentijden van vorig jaar op het informatie kaartje geschreven zodat ik kan meelezen. Al snel merk ik dat mijn eindtijd van vorig jaar, 8 uur een 11 min, ruim verbeterd gaat worden. Ik kom in de flow van voldoening over alle trainingsarbeid en de heuvels lijken ook niet meer zo hoog als vorig jaar!

Was vorig jaar de finish nog op Trocadero, nu is deze weer als vanouds op de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Op 12 km van de streep kan ik de toren al goed zien liggen. De laatste afdaling naar de Seine volgt, mijn vrouw roept nog een laatste aanmoediging voordat ik door deze prachtige stad ga slingeren op weg naar m’n doel.

Buiten het feit dat ik dan al ruim een uur sneller ben dan vorig jaar, heb ik ook het idee dat ik bij de eerste 40 loop. Dat in een race met 2000 deelnemers! Nog maar even extra aanzetten, dus!

Onder de toren staat veel familie om me aan te moedigen, op het grote beeldscherm net onderaan de trap zie ik dat ik op de 39e plaats lig. De Franse speaker doet een vergeefse poging om mijn naam uit te spreken, mooie indrukken allemaal. Wat ook mooi is om te zien, is dat de nummer 38 niet ver voor me ligt.

Lang kan ik blijven dribbelen tegen de trap op, dit geldt niet voor mijn voorganger. Na 6 uur en 59 minuten kom ik als 38e over de streep. Een mooi bekroning van een winter hard trainen. Op naar het voorjaar en het zomerseizoen!


 schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.