annecy
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

De Ecotrail de Paris 2014 was de eerste Ultra Trail

19-03-2014

Zaterdag 29 maart 2014, de Ecotrail de Paris 2014 was de ultieme kennismaking met het Ultra Trail hardlopen.

Na een 70 km run op de invasie-stranden van Normandie in 2013 kreeg Arjan trek om te kijken of hij meer kon met dat hardlopen. Wat later kreeg hij van de therapeut het advies om bijvoorbeeld te gaan hardlopen om een opgelopen blessuren te helpen bij het herstel.

Het werd een uitdaging om die therapeutische loopjes iedere keer uit te breiden. Arjan kwamm tot ontdekking dat hij het leuk vond en werd fanatieker. Zo kwam het idee om zich ook eens met anderen te meten, en ja, dan ga je zo maar voor de 80 km van de Ecotrail de Paris met 1500 stijgende meters.

Om meer tactisch inzicht te krijgen reisde hij een paar dagen van voor de wedstrijd af naar Paris. Samen met moeder en Harry voor de begeleiding. Zoals het een goed militair betaamd werd eerst het parcours verkend. De volgende dag steeg de spanning in de rijen met andere lopers tijdens het rugnummer ophalen. Die zien er toch wel heel getraind uit.

En dan op zaterdag 29 maart 2014 is daar de run. Met de trein naar het startpunt. En dan …. Rennen!

– Ik hoop dat Arjan op deze plaats nog eens zijn eigen eerste race wil beschrijven, maar reken maar dat hij “er op” ging! –

Op Place Trocadero waren in de avond supporters die hem opwachten. Met zijn laatste benen moest hij het vals-plat nog op, maar hij redde het. Op een veld van 1750 deelnemers en dan de 122e plaats. Een goede prestatie.


 schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.