como
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

Tijdens de Marathon Trail van Lago di Como zilver in de categorie 40/49 jaar.

19-07-2014

Uit een regionale krant bij het Como-meer.
Pablo Barnes bij de mannen; Martina Chialvo bij de vrouwen zijn de winnaars van het klassieke deel (115 km) van de vierde editie van de Marathon Trail aan het Comomeer.

Maar de zesenzestig die van start zijn gegaan zijn allemaal winnaar, ook Fernando Mazzola deil Lario die met zijn vermoeide spieren, kort na de middag gisteren, als laatste, met een tijd van 29:07u, dertien uur meer dan de winnaar, over de finish kwam.

Voor allen blijft de tevredenheid met het volbrengen van een enorme overwinning, op vermoeidheid en vooral afwisselend de grote hitte, dan weer de driftbuien van het weer met een aantal verspreide regenbuien hier en daar en tot slot de vermoeidheid en slaap. Vijfentwintig lopers kwamen niet op tijd aan en twee werden gediskwalificeerd.

Marathon Trail lago di Como - 4° edizione 2013, 115 km.

Pablo Barnes (Italiaans-Argentijns trail-deskundige) kwam kort na middernacht zaterdag, als eerste in Mennagio in een tijd van15:26u. Na 39 minuten arriveerde Luca Guerini als tweede, gevolgd door  Mauro Manenti (16:33u).

Vierde werd de gespierde Luca Arrò in 16:44u.
Als vijfde in 18:04u,  en tevens eerste onder de Italiaanse vrouwen arriveerde de 26-jarige Martina Chialvo (Atletica Valle Varaita) die de droom van Virginia Olivieri, een vrouw uit de Barnes-familie, met 1:30min heeft gebroken.

Derde bij de vrouwen, en 9e overall,  werd Stefania Albanese in 19:38u. Achter haar de eerste twee echte buitenlanders: de Zwitserse Christophe Lux (goud onder de 30/39 jaar, 10e overall) en de Nederlander Arjan Van Binsbergen (40/49 jaar, zilver en 11e overall).

Eerste inwoner van Como was Giulio Paredi, lid van Atletica Triangolo Lariano, als 15e overall, en vierde in de categorie 40/49 jaar in 20:50u. Perfecte organisatie van Asd Molinari triathlon team Como.
G. Ansschoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.