De Grebbeberg Masters

20-06-2019

Vandaag zijn de Grebbeberg Masters. Een sportevenement van de Koninklijke Landmacht om geld in te zamelen voor goede doelen die gewonde collega´s en hun families steunen.

Met een team van DM en D neem ook ik deel aan dit hardloopevent.Monschau Ultrarun 56 km

11-08-2019

Vandaag de Monschau Ultrarun gelopen. Het was de laatste milestone voor de UTMB, twee- en halve week vanaf nu. Het parcours van 56 km met 1000 hoogtemeters, legde ik af in 4.23 uur.

Dit leverde een prima 8e plek (uit ruim 200 deelnemers) op in deze ´thuisrace ´ die ook meetelt voor de Europa Cup Ultrarun. Thuisrace omdat ik hier heel wat trainingskilometers heb liggen!

Twee weken terug liep ik de Suchtelner Hohen Ultra van 100km. Het was even de vraag of ik daar vandaag wat van zou merken. Tot 47 km had ik nergens last van en liep ik op een tijd van onder de 4.20. Toen liep de hartslag op, werd te te hoog, en die kreeg ik alleen weer terug door het tempo wat te laten zakken.

Deze fase van ongeveer 4 km kostte me de 7e plek, maar belangrijker was dat ik ´het systeem ´ weer onder controle kreeg en het tempo weer omhoog kon.

Twee jaar terug liep ik ook de Monschau Ultrarun, toen ook als voorbereiding op de UTMB. Toen kwam ik over de finish in 4.36 uur. Het ziet er dus goed uit. Op naar Chamonix!Bij de finish met hoofdsponsor Martin Hommersom van Hommersom Verzekeringen

Kustmarathon Zeeland: Burh Haamstede - Zoutelande

06-10-2019

Gisteren de mooie Kustmarathon in Zeeland gelopen! Deze race was een mooie onderbreking tussen de UTMB en het WK 24 uur over 3 weken in Frankrijk.

Het herstel van de inspanningen in de Alpen ging snel, maar een griep gooide daarna roet in het eten. Met een kleine trainingsachterstand reisde ik af naar Zoutelande.

Ik had het parcours niet helemaal scherp, maar in de bus naar de start in Burgh Haamstede werd ik bijgepraat door mijn buurman. Asfalt, daarna strand, gevolgd door duinpad was de grove driedeling. Ik realiseerde me dat ik drukker was geweest met fit worden dan met verdiepen in deze marathon.

Het is zoals het is, hier moet ik het mee doen, rennen maar! Het asfalt stuk blijf ik in een groepje hangen, krachten sparen voor het strand. Daar spat de groep uiteen. Iedereen kiest eigen tempo en beenritme. Na een paar kilometer loopt het lekker en ik vind het bijna jammer dat ik bij km 30 deze cadans moet afbreken als we het strand verlaten.

´Lekker van het zand af´toept een toeschouwer, me eraan herinnerend dat dit toch wel een vooruitgang is! Schelpenpad, trappen en asfalt wisselen het duinparcours af. De snelheid gaat weer omhoog.

Ondertussen hoor ik het enthousiasme over het Zeeuwse podium en de overwinning van Tim Pleijte. Top gedaan! Westkapelle en daarachter Zoutelande komen in zicht en ik zie op m´n klokje dat de tijd ruim onder de 3.15 komt. Toen ik anderhalve week geleden ziek werd, had ik dit niet gedacht!

Na een kleine toegift over het strand bij Zoutelande is het tijd voor de dijk en een ereronde door het centrum. De organisatie reikt vlaggetjes uit van de kustmarathon en vrolijk wapperend ren ik het kleine stukje zand op dat de finish markeert. 3 uur en 9 minuten is een prima tijd!

Familie en vrienden staan bij de finish en we vieren deze prima generale repetitie voor het WK met appeltaart met slagroom. Mijn eerste Kustmarathon Zeeland is een feit!