Een 6e plaats in de 6 uur van Steenbergen

12-05-2019

Vandaag meegedaan aan de 6 uur van Steenbergen! Een mooie 6e plaats met 69,650 km. Mijn eerste 6 uursrace. Ontdekken wat het tempo was dat bij mij past. Eigenlijk alleen tussen uur 4 en 5 een zware fase gehad. Hartslag liep op, tempo zakte. In het laatste uur kreeg ik dit weer onder controle en kon ik de rondetijden weer laten zakken.

Deze eindsprint bracht mij net niet aan de 70 km, maar leverde wel de 6e plek op, in een veld met sterke, internationale, lopers. De 5e plek bleef net buiten bereik.

Dank aan de supporters die me over het dooie punt hielpen en het meenemen van mijn favoriete -celebration food-, appeltaart met slagroom.

Al met al een prima duurtraining en een oefening van het -hamster concept- wat ik in oktober moet doen tijdens het WK 24 uur. Nu eerst de bergen in, de Motagn´hard op 8 juli en de UTMB eind augustus. Om hier nog extra voor te trainen ga ik eind deze maand 8 dagen naar Saint Gervais les Bains. Wat een mooie sport!WK 24 uur in Albi, Frankrijk

25-10-2019

Het is tijd voor de laatste race van 2019, en wat voor een! Het WK 24 uur in het Franse Albi. Het is een eer om voor je land uit te mogen komen, zeker met zo´n goed team om je heen! We zijn maar met weinig, maar onder leiding van Lennart en met de goede zorgen Karin, Jan Pieter en Veronica, gaan Nitish en ik er alles aan doen om ´s lands eer te verdedigen!

Woensdagavond kwamen Veronica en ik hier al aan. Nog wat trainen, donderdagochtend nog een keer, en de stad Albi leren kennen. Het prachtige middeleeuwse centrum met de magnifieke kathedraal aan de rivier de Tarn maken dit een heerlijke omgeving om te verblijven.

Maar nu is het tijd om te gaan presteren! Vandaag rust, eten en nog meer rust. Met aan het eind van de middag de parade die als openingsceremonie dient van dit WK. Morgenochtend is de start, om 10.00 uur. 24 uur later is de uitslag bekend.

Ik liep pas 2 keer eerder een 24 uur, in 2015 en 2018. Maar dit onderdeel fascineert me zeker! Ik kijk met heel veel plezier uit naar de trails die volgend jaar op mijn programma staan, maar ik ben oprecht blij en trots hier te mogen staan! Mijn PR is 212,923 km. Dat wil ik graag verbeteren. Het seizoen 2019 is goed geweest voor me, met mooie uitslagen. Voor het eerst sinds 2015 zonder blessureperiode. Laat het een passende afsluiting worden, hier in Albi!WK 24 uur in Albi, Frankrijk, na die 24 uur.

27-10-2019

Gisteren en vandaag was het dan eindelijk zover, het WK 24 uur! Op vrijdag al een mooie openingsceremonie met een vlaggenparade door het prachtige historische stadscentrum van Albi.

Zaterdagochtend was het tijd voor de race. Zoveel mogelijk ronden op een vlak circuit van 1,5 km afleggen. Het hele seizoen waren de benen goed geweest, nog 1 keer alles uit kast! Al snel merk ik dat het wat stroef gaat. Nu is 24 uur best lang, dus rustig aan door.

Na een uurtje of 5 wordt het echter nog slechter. Via misselijk, naar overgeven en buikloop. Niet dat ik griep heb of zo, mijn lichaam kan het gewenste tempo en de bijbehorende inspanning niet aan.

Het meermalige oponthoud houdt in dat mijn tempo zakt en het gehoopte PR aan de horizon verdwijnt. Maar ook een praktisch probleem steekt de kop op: er komen geen brandstoffen in mijn lichaam. Met pillen probeer ik mijn spijsvertering weer te laten functioneren. Na 15 uur in de race lukt dat.

Ik loop een paar aardige uurtjes en klim in het klasssement tot de 131e plaats. Zit de top 100 er ondanks de tegenslag nog in? Op 2,5 uur voor de finish, wordt de spanning op de hamstring te groot, doorlopen kan een blessure betekenen. De herstelperiode hiervan zou de aankomende rustperiode van 4 weken overstijgen en de wintertraining ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in gevaar brengen. Mijn lichaam heeft nu genoeg geleden.

Ik kies ervoor om in de verzorgingstent van team NL te wachten tot 15 minuten voor het einde van de race en dan het parcours weer te betreden. Op die manier wordt mijn afstand gemeten en krijg ik een plek in de uitslag van het WK. Het wordt uiteindelijk 158,8 km.

Te weinig om cijfermatig van een succes te spreken, maar de mentale training om door te gaan ook al gaat het niet zoals verwacht, is een goede les. Bovendien kende het seizoen 2019 louter successen, daar verandert dit resultaat weinig aan. Dit komt ook door het super leuke weekend met team NL hier in Albi. Een prachtige herinnering!