Een WhatsAppverslag van het laatste trainingskamp vóór de Montagn´Hard

22-06-2019

Dit weekend het laatste trainingskamp voor de Montagn´Hard. Vertrouwd in de Eifel, waar ik de afgelopen jaren al zo vaak de laatste puntjes op de i zette voor een belangrijke race.

Maar ondanks de repeterende bezoeken aan dit mooie gebied, is het elke keer weer mooi om hier te trainen!
Gisterenavond 20 km, vandaag 44 km. Morgenochtend nog een sessie in de omgeving van de Rursee.

Toen ik daar vanochtend aankwam was ik de enige op het parkeerterrein, met een groepje eenden die genoten van de ochtendzon.


En ietwat in nevelen gehuld, Kamp Vogelsang, waar ik vaak op oefeningen ben geweest. Tegenwoordig natuurpark, door een aantal lezers uit deze appgroep inmiddels al bezocht!

Na de laatste lange training van morgen begint de tapering voor de Montagn´Hard. 6 Juli is het zover!Nu dan weer eens over de Mont Joly, of toch niet . . .

07-07-2019

Soms lopen dingen onverwacht! Toen ik vrijdag een voorbeschouwing over Le Motagn´hard. plaatste, dacht ik aan allerlei uitkomsten, maar niet deze: de 108 km werd bij de ravito op 51 km stilgelegd en de lopers het parcours van de 63 km op gedirigeerd.

De oorzaak was het weer. De warmte, benauwdheid en aanstaande onweer hadden de prefecture doen besluiten om de raceorganisatie te laten stoppen met het evenement.

Ik liep op dat moment op een hele mooie 13e plek!! Via een goede opbouw, goed op de vochtinname letten, kreeg de hitte minder grip op me dan bij sommige andere lopers om me heen. En ik liep ook lekker, sterke benen en een goed tempo. Na een 20e plaats in het begin, klom ik rustig op naar voren. Bij het stilleggen van de race was er zeker kans om nog verder op te schuiven.

Jammer dus, maar we begrijpelijk. In 2015 liep ik Le Motagn´hard. onder soortgelijke omstandigheden. Er werden toen 35 lopers behandeld met uitdrogingsverschijnselen en 3 met een helikopter uit de bergen geëvacueerd. De speaker gaf dit voor de start nogmaals aan om zijn oproep om goed te drinken, kracht bij te zetten.