grancanaria
Ultra Trail Runner Arjan van Binsbergen
 twitter

De voorbereiding op de Trans Gran Canaria

30-12-2015

Nu het jaar 2015 bijna ten einde is, wordt het tijd om het vizier op 2016 te gaan richten. Sinds 23 oktober heb ik veel trainingsarbeid verricht, zonder daarbij naar een ultra trail toe te werken.

Even op een andere manier trainen om een ander effect, hogere basissnelheid, te bereiken. Tevens was dit een manier om mentaal op een andere wijze uitgedaagd te worden. Altijd goed voor extra motivatie.

Op 4 januari begint het opwerktraject naar Gran Canaria met een periode van extra heuveltrainingen op Kwintelooyen en de Grebbeberg. Hiermee werk ik meer aan mijn klim en daaltechniek. Ook gaat het aantal trainingskilometers weer omhoog. Nu zat ik vaak tussen de 15 en 25 per dag. Dit gaat dan naar 20-35. In januari en februari zal ik ook een paar keer een weekendje trainen op wat hogere heuvels; ik ga graag naar de Vogezen.

Een belangrijke stap richting Gran Canaria heb ik al gezet door eind november het parcours te verkennen en daar de nodige trainingskilometers te maken. Ik heb gemerkt dat het een zwaar parcours is met steile beklimmingen, maar die zitten voornamelijk in het eerste deel. De laatste 40 kilometer zijn zelfs overwegend dalend, over redelijk begaanbare paden. Als je dan nog de benen hebt, kun je snelheid maken, en nog wat concurrenten opvegen. Truc is dus zelf je niet op te blazen in het eerste deel!

Mijn doelstelling is om te finishen bij de eerste 50 deelnemers, van 1300 starters. Aangezien deze wedstrijd meetelt voor de UTWT (wereldbeker) staat er een sterk deelnemersveld aan de start. Ik kijk er dan ook naar uit om tegen zoveel sterke lopers te racen en het beste uit mezelf te halen.

Nu eerst heel veel trainen. Soms moet je eerst heuveltjes beklimmen om daarna bergen te overwinnen!


 schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.

schoen  MEEST RECENTE BERICHTEN


Een Fransman vroeg zich hardop af hoe iemand uit een land dat onder water ligt, zo hard tegen een berg op kan lopen.